Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

EVENIMENTE

14.05

Pe 14 mai 1981, România trimitea primul cosmonaut în spațiu, devenind cea de-a 11-a țară din lume care reușea acest lucru. O serie de evenimente au loc în această perioadă pentru a marca acest moment istoric și a aniversa 40 de ani de la zborul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu în spațiu.

Mai Mult
14.05

Agenția Spațială Română (ROSA) organizează astăzi, 14 mai 2021, de la ora 11:00, un eveniment cu ocazia aniversării a 40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiu. Evenimentul are loc online și îl va avea ca invitat de onoare pe dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu.

Mai Mult
07.05

Programul complet al Conferinței Big Data from Space, ce va avea loc în perioada 18-20 Mai, a fost publicat online.

Mai Mult
18.02

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să participați la ediția din acest an a conferinței Big Data from Space 2021, organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA), Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene și Centrul pentru Sateliti al Uniunii Europene (SatCen), cu sprijinul ROSA și Universitatea Politehnica din București. Înscrierile sunt deschise până la data de 1 martie 2021.

Mai Mult
20.01

Astăzi, 20 ianuarie, România aniversează 10 ani de la semnarea Acordului dintre Guvernul României şi Agenţia Spaţială Europeană privind aderarea României la Convenţia ESA. Ceremonia a avut loc în 2011 şi i-a adus atunci la un loc pe Jean-Jaques Dordain, Director General ESA şi Marius-Ioan Piso, Președinte si Director Executiv al Agenţiei Spaţiale Române, alături de Teodor Baconschi, Ministru de Externe al României, de cosmonautul Dumitru Dorin Prunariu şi alte personalităţi.

Mai Mult