Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

ROSA și Asociația Moon Village au semnat un Memorandum pentru promovarea spațiului

17 Februarie 2020

Agenția Spațială Română (ROSA), reprezentată de Președinte Dr. fiz. Marius-Ioan Piso, a semnat joi, 6 februarie 2020, un Memorandum de Înțelegere cu asociația Moon Village (MVA), o organizație non-guvernamentală cu sediul la Viena, reprezentată de Președinte Dr. Giuseppe Reibaldi. Având obiectivul comun de a promova activitățile spațiale, educația în domeniul spațial și comunicarea științei către public, cele două organizații vizează consolidarea forței de muncă din sectorul spațial, prin oportunități de dezvoltare a carierei, încurajarea comunicării către public și industrie, precum și a echității de gen.

Parteneriatul dintre ROSA și Moon Village conține o listă de activități ce vor fi organizate în comun, cum ar fi promovarea reciprocă pe canalele proprii de comunicare, activități dedicate publicului pe tema explorării spațiale și Moon Village – prelegeri și evenimente; educație — ateliere practice și prelegeri tematice care să îi motiveze pe tineri să se îndrepte spre cariere în domeniile STEM / STEAM; artă — concursuri, expoziții etc.

Asociația Moon Village are aproximativ 220 de membri din peste 39 de țări și 25 de membri instituționali la nivel global, reprezentând o arie variată de domenii tehnice, științifice, culturale și interdisciplinare. Scopul său este crearea unui forum informal, la nivel global și de natură permanentă, pentru entități interesate, cum ar fi guvernele, industria, mediul academic și publicul. Acesta își propune să încurajeze colaborarea pentru dezvoltarea de proiecte de explorare a Lunii, atât din domeniul public, cât și privat. MVA promovează viziunea Moon Village care va juca un rol cheie în evoluția omenirii pe termen lung, de manieră pașnică și durabilă. În acest cadru, femeile vor fi încurajate să participe la misiuni și alte activități de explorare lunară. MVA își propune, de asemenea, să monteze o cameră la bordul sondei de asolizare pe Lună, ce ar permite o perspectivă asupra Pământului așa cum este văzut de astronauți, dar și efectuarea a numeroase experimente științifice.

Credit imagine: ROSA