Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

16.04

Agenția Spațială Română (ROSA) invită reprezentanții presei interesați la o discuție cu experți internaționali în domeniul deșeurilor spațiale, marți , 20 aprilie, în cadrul Conferinței ESA despre Deșeuri Spațiale. Reprezentanții media sunt invitați să participe la o scurtă prezentare virtuală de la 10:45–12:00 CEST (11:45-13:00 ora României) pentru a afla mai multe despre situația actuală a deșeurilor spațiale și eforturile internaționale pentru abordarea acestei probleme.

Mai Mult
16.04

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită să vă înscrieți la Târgul de Cariere pentru Astronauți, organizat online de Agenția Spațială Europeană (ESA). Primul târg virtual de carieră ESA pentru astronauți va avea loc joi, 22 aprilie, între orele 13:30-17:00 CEST (14:30 - 18:00 ora României).

Mai Mult
14.04

În urma selectării a trei misiuni Earth Explorer propuse pentru a intra într-un prim studiu de fezabilitate în septembrie 2018, ESA a ales unul dintre candidați, Harmony, pentru a trece la următoarea fază de dezvoltare. Harmony este prevăzută ca o misiune cu doi sateliți ce orbitează în formație cu unul dintre sateliții Copernicus Sentinel-1 pentru a răspunde întrebărilor științifice cheie legate de dinamica oceanului, a gheții și a pământului.

Mai Mult
09.04

Misiunea Copernicus Sentinel-2 ne prezintă imagini de deasupra Bucureștiului.

Mai Mult
08.04

La începutul anului 2020, datele provenite de la sateliți arătau o scădere a poluării aerului, care coincidea cu măsurile de carantinare de la nivel național ce au fost luate pentru a opri răspândirea COVID-19. Un an mai târziu, pe măsură ce restricțiile s-au mai diminuat în unele țări și se reia activitatea normală, nivelurile de dioxid de azot revin la cele de dinaintea COVID.

Mai Mult