Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

20.02

Dr. Mirel Birlan, cercetator la Observatorul din Paris si la Institutul Astronomic al Academiei Romane, face parte dintr-o echipa de oameni de stiinta care a obtinut imagini ale asteroidului Pallas, al treilea obiect ca marime din centura de asteroizi, pentru a intelege mai bine orbita sa extrem de inclinata. Echipa a descoperit ca suprafata asteroidului este presarata cu atat de multe cratere, incat oamenii de stiinta l-au poreclit „minge de golf”.

Mai Mult
17.02

Agenția Spațială Română (ROSA), reprezentată de Președinte Dr. fiz. Marius-Ioan Piso, a semnat joi, 6 februarie 2020, un Memorandum de Înțelegere cu asociația Moon Village (MVA), o organizație non-guvernamentală cu sediul la Viena, reprezentată de Președinte Dr. Giuseppe Reibaldi. Având obiectivul comun de a promova activitățile spațiale, educația în domeniul spațial și comunicarea științei către public, cele două organizații vizează consolidarea forței de muncă din sectorul spațial, prin oportunități de dezvoltare a carierei, încurajarea comunicării către public și industrie, precum și a echității de gen.

Mai Mult
07.02

Președintele Agenției Spațiale Române (ROSA), Dr. Fiz. Marius-Ioan Piso, conduce Delegația României la întâlnirea Subcomitetului Științific și Tehnic din cadrul Comitetului ONU pentru Utilizarea Pașnică a Spațiului Extra-Atmosferic (UN Committee on the Peaceful Uses of Outer Space – COPUOS), ce are loc la Viena între 3 și 14 februarie.

Mai Mult
07.02

Misiunea Agenției Spațiale Europene (ESA), Solar Orbiter, va fi lansată de la Kennedy Space Center din SUA, cu obiectivul de a studia Soarele de aproape.

Mai Mult
06.02

Agenția Spațială Română (ROSA) invită cercetătorii interesați să depună propuneri de idei pentru cercetări din domeniul biologiei care să fie efectuate pe Stația Spațială Internațională. Agenția Spațială Europeană (ESA) a lansat un apel de idei pentru a da un imbold experimentelor biologice în spațiu și pentru a duce mai departe cercetările existente. Termenul limită este 12 februarie 2020.

Mai Mult