Cautare

    WEBMAIL    |    Intranet    |    Site Map

 

 

Întâlnire online cu Claudiu Tănăselia, cercetător

27 Mai 2020

Agenția Spațială Română (ROSA) vă invită vineri, 29 mai 2020, de la ora 15:00, să participați la o întâlnire online cu cercetătorul clujean Claudiu Tănăselia.

Evenimentul este organizat de ESERO, o colaborare între Agenția Spațială Europeană (ESA) și ROSA, și va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook ESERO România.

Fizician, cercetător în cadrul INCDO INOE2000 ICIA Cluj-Napoca, specialist în spectrometrie atomică, pasionat de explorarea spațială, editor parsec.ro și colaborator Știință&Tehnică, Claudiu Tănăselia va vorbi despre istoria explorării satelitului natural al Terrei.

La peste 50 de ani de la primele aselenizări din cadrul programului Apollo, NASA se pregătește să trimită din nou astronauți pe Lună, în cadrul unui program denumit Artemis, care își propune de această dată o prezență umană sustenabilă pe termen lung pe Lună și în același timp pregătirea unor expediții spre Marte. Participanții vor afla cum s-au realizat aselenzările din programul Apollo, cum au fost depășite provocările tehnice ale acelei perioade, care sunt planurile pentru viitoarele misiuni Artemis, precum și pentru viitorul „Sat Lunar” imaginat de către Directorul General al Agenției Spațiale Europene, Jan Wörner.

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi la acest link.

Credit imagine: ESERO